دبیر علمی جایزه قلم ههژار داوری منصفانه را اصلی اساسی در انتخاب برگزیدگان جایزه دانست و تاکید کرد: به منظور جلوگیری از تضییع حقوق نویسندگان، تمامی آثار با حساسیت، منصفانه و بدون جانبداری داوری شدهاند.
دبیر علمی جایزه قلم ههژار: داوری منصفانه اصلی اساسی در انتخاب برگزیدگان جایزه قلم ههژار بوده است

دکتر نجمالدین جباری در گفتوگو با دبیرخانه جایزه قلم ههژار، با اشاره به اینکه این جایزه نخستین جایزه کتاب است که در سطحی گسترده برگزار میشود، اظهار کرد: پیشتر جایزههای ویژهای برگزار شده اما در حوزههای اختصاصی بوده و با این عمومیت تا کنون جایزه کتاب نداشتهایم بنابراین میتوان گفت جایزه قلم ههژار در این زمینه پیشتاز بوده و خواستار هموار کردن راهی برای تقدیر از قلم کردی در سطحی گسترده است.
وی به آثار ارسالی به دبیرخانه جایزه اشاره کرد و افزود: پس از اعلام فراخوان، بیش از 900 اثر به دبیرخانه جایزه ارسال شد که حوزههای مختلف پژوهش ادبی، داستان، تاریخ، ادبیات کودکان، حقوق، علوم سیاسی، جغرافیا و ... را شامل میشود.
دبیر علمی جایزه قلم ههژار با اشاره به اینکه آثار ارسالی از کشورهای مختلف بوده، عنوان کرد: آثار در سه مرحله و با حضور بیش از 80 نفر در گستره جغرافیایی وسیع در داخل و خارج از کشور، بدون جانبداری داوری شدهاند تا برندگان راستین مشخص شوند.
وی اهل قلم بودن و با تجربه بودن را از جمله معیارهای انتخاب داوران عنوان کرد و یادآور شد: از انتخاب داوران بی تجربه، دانشجو و کم سن و سال پرهیز کردهایم چراکه معتقدیم افراد با تجربه، بی شک توانایی بهتری در درک تجربه نویسندگان و شاعران دارند.
وی به مراحل مختلف داوری نیز گریزی زد و گفت: در مرحله نخست، آثاری که از نظر علمی بودن، حجم و چاپ کتاب، ارجاعات و اسناد در سطح پایینتری قرار داشتند، حذف شدند و در مرحله دوم، سایر آثار مورد داوری قرار گرفت به طوریکه هر اثر برای دو داور ارسال شده و درصورتیکه که هر دو داور برای تایید و یا رد اثر هم رای بودند، بر اساس نظر آنها اثر یا به مرحله سوم داوری رسیده و یا حذف میشد.
جباری ادامه داد: در صورتیکه رای داوران در رابطه با یک اثر متفاوت از هم بود، به داوران سوم و چهارم ارسال میشد و حتی در قریب به 10 اثر به منظور حفظ حقوق صاحب اثر، داور پنجم هم دخیل بوده است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در برخی حوزهها نظیر جغرافیا، حقوق و علوم سیاسی استقبال خوبی صورت نگرفت و یا آثاری که به دبیرخانه ارسال شده بود، قابل توجه نبوده و منجر به جلب رضایت داوران نشد.
دبیر علمی جایزه قلم ههژار ابراز امیدواری کرد که در سالهای آتی و دورههای بعدی جایزه، این خلا پر شود و آثار فاخری در این زمینهها نیز در جایزه قلم ههژار حضور پیدا کنند.